MIMI ANTOLOVIĆKAMPANJA ZA NEO TELEKOM

Na Agenciji Pristop so si zamislili novo kampanjo za “Neo svet” za Telekom Slovenije, nasmejano Katarino Čas je v objektiv ujela fotografinja Mimi Antolović. Kreativni direktor: Mirka Modrinić, Umetniški direktor: Rok Flego.      

MATEJ DE CECCO – PUBLISHER DZS

Slovenski mladinski pisatelj Primož Suhadolčan in ilustrator Matej de Cecco sta združila moči in skupaj v življenje pričarala legendo o zmaju, v slikanici Goran – legenda o zmaju. Zgodba prepletena z biografskim elementi košarkaške zvezde Gorana Dragiča in s pravljičnimi bitji je izšla pri založbi DZS.        

ROBERT VALČIĆ – HOFER

Naš Robert Valčić je pod taktirko umetniškega direktorja Miha Groblerja, agencije Saatchi, ustvaril šarmantnega pevca za znamko ušesnih palčk Ombia, naročnika Hofer.

MATEVŽ PATERNOSTER – DIVISARE

Fotografije obnovljene lože gimnazije Ledina, ki jo je zasnoval arhitekturni studio Svet vmes in fotografiral Matevž Paternoster, so se uvrstile na spletni arhitekturni portal Divisare.      

PREDSTAVLJAMO: BOJANA DIMITROVSKI

Bojana je mednarodno nagrajena ilustratorka. Njene številne otroške slikanice izkazujejo izjemen občutek za izraze, sposobnost prenašanja pripovedi v sliko ter zmožnost ustvarjanja brezdanjih barvnih globin.    

LUKE RITCHIE – UNION

Zmaj je sklenil, da je čas: privihal si je brke, razprl krila in si poiskal novo domovanje. Pomagali so mu Agencija Pristop, Pivovarna Laško Union in Luke Ritchie.    

JAKA VUKOTIČ: SLOVNICA SLOVENSKEGA JEZIKA

Ne zgodi se pogosto, da bi se ilustrator lahko pohvalil z ilustracijami slovnice slovenskega jezika. Avtor prelomnega dela je dr. Kozma Ahačič, izdala jo je Založba Rokus Klett, za likovno ponazoritev kompleksnejših elementov slovenskega jezika (s ščepcem humorja) je poskrbel Jaka Vukotič.    

GREGOR GORŠIČ: O DEČKU, KI JE POSVOJIL MOTOR

Avtorica Mojiceja Podgoršek mladim bralcem v branje ponuja zgodbo o vztrajnemu in predanemu sledenju svojim ciljem. Rok Bagoroš je namreč že v otroških letih dobro vedel, česa si želi … Slikanico je ilustriral Gregor Goršič, izdala jo je Založba Epistola.      

JAKA VUKOTIČ – JEZIČNI MOŽJE

Knjiga Jezični možje, ki na prijetno poljuden način razlaga zgodovino slovenskega jezika, je nagrajena kot letošnja najboljša otroška knjiga v slovanskih jezikih, posvečena zgodovini in kulturi slovanskih narodov. Čestitke avtorju Kozmi Ahačiču, ilustratorju Jaki Vukotiču ter založbi Rokus Klett!

MARKO RENKO – MALI JUNAKI

Mali junaki, serija personaliziranih otroških slikanic, preseneča svoje občinstvo tudi v Nemčiji. Zgodbo o Čudežnem kovčku je napisal Tino ter ilustriral Marko Renko. Vsem bralcem želimo mnogo srečnih koncev!  

MIMI ANTOLOVIĆ – SPORTINA GROUP

Pisana oblačila dokazano spodbujajo izločanje endorfina – kar je za dolge jesensko-zimske dni nezanemarljivega pomena. Mimi Antolović je za Marxov katalog takole (in brez filtra) preverila njihovo učinkovitost. Uspešno!

MARK JORDAN – LAŠKO

Tudi mitska bitja, kakršen je Zlatorog, vsake toliko menjajo kožo. Pivovarna Laško je tokrat čast njegovega preoblačenja izkazala Marku Jordanu, nad umetnino je bdel še LUKS studio.    

PREDSTAVLJAMO: GAŠPER KRAJNC

Svet okoli nas bo še lažje pripovedovati skozi kvadratke – pridružil se nam je Gašper Krajnc. Gašper je vrsto let posvetil grafičnemu oblikovanju ter avdio in video produkciji, preden je pristal v svetu ilustracije. Pri njej ga najbolj privlači neomejenost možnosti ustvarjanja kakršnih koli izraznih krajin. Najbolj blizu mu je pripovedna ilustracija, kot so zgodborisi ter strip. Za svoj ‘Mode: Imagination’ je bil l. 2013 nagrajen na beograjskemu Salonu stripa. Moč za risanje mirnih linij ohranja z veslanjem na divjih vodah.      

MIMI ANTOLOVIĆ – GORENJE

Nepokorni zamrzovalniki nam lahko pošteno zagrenijo poletne radosti. Ne z No Frost tehnologijo, odkimavajo pri Gorenju. Sladoledne scenarije je z agencijo Pristop povzela Mimi Antolović.      

MARK JORDAN: MERCEDES RIBE

Pred kratkim smo ujeli, kako si je nekdo prepeval: “Oh Lord, won’t you buy me a Mercedes Fish …” In vemo, zakaj. Naš Mark Jordan je skupaj z agencijo Pristop oblikoval računalniško grafiko ribje jate; na 25. SOFu je prejela prvo nagrado za najboljši tiskani oglas.        

MARK JORDAN – DONAT MG

Mark Jordan je v sodelovanju z agencijo Pristop zelo dobro prikazal, kako utesnjeno se lahko počuti Olio po velikonočnih praznikih. Na pomoč vedno lahko priskoči Donat MG.

PREDSTAVLJAMO: FRAMEBREED

Zelo smo počaščeni, da vam lahko predstavimo talentirano ekipo FrameBreed, ki deluje na področju vizualnih učinkov, kreativnega razvoja in animacije. Ne glede na to ali delajo na celovečernem filmu, vizualnih učinkih ali animaciji, sledijo vsem korakom od zasnove do končne predaje dela. Poleg poznavanja kinematografije in postprodukcije, so marsikdaj odgovorni tudi za izvedbo vizualnih kampanj od zasnove in scenarija do končne predaje, kot tudi produkcij 4D predstav.  

MARK JORDAN – DONAT MG

Ilustrator Mark Jordan je po naročilu agencije Pristop zelo nazorno ponazoril, kako slabo se lahko počuti sumo borec po velikonočnih praznikih. Še dobro, da imamo Donat.  

PREDSTAVLJAMO: MIND TREAT STUDIOS

Naša Umer ekipa je bogatejša še za ene izjemne ustvarjalce. To so Mind Treat Studios, mlada in večkrat nagrajena ekipa razvijalcev aplikacij. V sodelovanju z oglaševalskimi agencijami in blagovnimi znamkami ustvarjajo vrhunske projekte na številu različnih platform, vključujoč Kinect, iOS, razširjena resničnost (AR), Facebook, Android in drugih.  

PREDSTAVLJAMO: LUKE RITCHIE

V našo družino izjemnih ilustratorjev smo pozdravili talentiranega Luke Ritchieja, ki prihaja iz sončne Južne Afrike. Zase pravi, da ko ni na gorskem kolesu ali ne plava v oceanu, ga najdemo za mizo, kjer riše in oblikuje črke. Najraje se loteva napisov in logotipov. Med njegovimi naročniki so tudi McDonald’s, Nike in Transport For London.

MARK JORDAN – ZLATO POLJE

Takole zgleda zdrav in predvsem sveže pripravljen zajtrk. Mark Jordan je v sodelovanju z agencijo Grey Ljubljana za Zlato polje pričaral mleko kot slap, ki se zlije naravnost v krožnik

GREGOR GORŠIČ IN MATEJ DE CECCO – FRONT FOOD

Naša fanta Gregor Goršič in Matej De Cecco sta s skupnimi močmi premlatila vso nezdravo zelenjavo in se poklonila sveži bio eko povrtnini. Tale serija duhovitih ilustracij je nastala pod taktirko agencije ARTGROUP za vegansko restavracijo Front Food v Linzu. Projekt si lahko ogledate tukaj: http://www.artgroup.at/arbeiten/front-food.html

DAVOR PAVELIĆ – REVIJA HOW

Strah, ki se naseli v naših možganih, zna kdaj prav nesramno zakrkniti kreativno plat možganov. Davor se ga je lotil in za priznano oblikovalsko revijo How pripravil učinkovit spisek vaj za možgane. Z njimi strah brcnemo naravnost v pleksus, napolnimo glavo z idejami, ki nas bodo porinile naprej. Strah je votel, okrog ga pa nič ni. En pozdrav soncu, trije počepi in akcija!  

PREDSTAVLJAMO: ISTVAN DAVID

Dobrodošel Istvan. Nov ilustrator, ki je postal del Umer ekipe pravi, da ima rad nove izzive, izzivalne in domiselne pa so tudi njegove ilustracije. Istvan je v Romuniji študiral umetnost, zaključil magisterij slikarstva in kasneje nadaljeval študij na oddelku za grafično oblikovanje na Dunaju. “V coni udobja nisem zadovoljen, zelo rad imam namreč možnost, da se kreativno odzivam na širok spekter projektov.    

PREDSTAVLJAMO: DAVOR PAVELIĆ

Z veseljem predstavljamo ilustratorja Davorja Pavelića. Davor je diplomiral na Akademiji likovnih umetnosti v Zagrebu ter samostojno in v skupini razstavljal na Hrvaškem, v Sloveniji, Italiji in Nemčiji. Davorjeve ilustracije odlikuje močna grafična izraznost, s katero jedrnato, modro in domiselno rešuje ustvarjalne izzive. Med njegovimi naročniki najdemo The New York Times, The Boston Globe, Adweek, Henkel, GlaxoSmithKline, UNICEF HT-mobile, T-com, Ledo in še mnoge druge.  

PREDSTAVLJAMO: MAJA VESELINOVIĆ

V agenciji pozdravljamo novo ilustratorko. Maja je ilustratorka, risarka stripov in oblikovalka iz Beograda. Pohvali se lahko s širokim naborom objavljenih del, ki jih najdemo v mednarodnih revijah, časopisih in otroških knjigah. Podpisala se je pod šestimi samostojnimi in več kot 40 skupinskimi razstavami doma in v tujini, prejela pa je tudi vrsto pomembnih nagrad.  

MOJCA KRAJNC – COCKTA

Nove pisane Cocktine ilustracije, ki jih je ilustratorka Mojca Krajnc pripravila skupaj z agencijo Pristop, vam že mežikajo z jumbo plakatov in avtobusov po celotni Sloveniji.    

MATEJ DE CECCO – SLOT BANKSTERS

Temo bank in bankirjev je ilustrator Matej de Cecco za igralniško industrijo prenesel v slot igro “Banksters“. Ideja o pohlepnih bankirjih, ki kopičijo svoje prekomerno bogastvo, je v današnjem času še posebej aktualna.

GREGOR GORŠIČ – TUŠ APLIKACIJA

Nove ilustracije Gregorja Goršiča v teh dneh randalirajo po Tuš-evih spletnih straneh, tiskovinah in še marsikje. V sodelovanju z agencijo Grey je namreč pripravil like, ki bodo uporabnike spremljali ob uporabi nove Tuš-eve mobilne aplikacije.  

MITJA BOŽIČ – TOP NASLOVNICA REVIJE ELLE 2013

Leto 2013 se je poslovilo in na reviji ELLE so v vseh 44ih uredništvih po svetu pregledali lanskoletne naslovne strani. Izbrali so 12 najboljših naslovnic lanskega leta, med katere so uvrstili tudi naslovnico našega fotografa Mitje Božiča, ki je polepšal novembrsko številko z očarljivo Tjašo Kokalj.    

GREGOR LOŽ – TELEKOM

Podjetje Telekom Slovenije je v precejšnji meri spremenilo svojo podobo korporativne znamke. Agencija Futura DDB je zanje pripravila tudi novo TV reklamo, kjer se prepletajo različni svetovi, med katerimi drvi ilustracija tekača, ki ga je zasnoval Gregor Lož. In ja, tudi svetleča snežinka je njegovo delo. Reklamo si lahko ogledate tukaj: http://www.youtube.com/watch?v=l1m7JAfIpmc  

MATEVŽ PATERNOSTER – SVET VMES ARHITECTURE

Fotograf Matevž Paternoster je pripravil nabor fotografij svežega projekta kreativne skupine arhitektov Svet vmes, ki so ga realizirali v prostorih Gimnazije Ledina. Preprostor gimnazije so odeli v zeleno, njeno slačilnico pa v nežne modre in živahne oranžne odtenke – rezultate fotografiranja si lahko ogledate na naši Facebook strani in spletni strani skupine Svet vmes.  

GREGOR GORŠIČ – OPEL TATUJI

Živali ljubljanskega živalskega vrta so bile poleti izredno vesele podarjenega vozila Opel Combo, saj so se lahko prevažale varno in udobno ob prijetnem pihljanju klime. Kako so živalice uživale, je naš ilustrator Gregor Goršič upodobil na simpatičnih tatujih. 

GREGOR GORŠIČ – GORENJKA

Je tudi vas vedno zanimalo kako nastane Gorenjkina čokolada? Samo za Gorenjko po naročilu Gigodesigna je Gregor Goršič ilustriral proizvodni proces, tako da naših vprašanj in preglavic o nastanku sladke razvade je konec. Celoten proizvodni proces pa si lahko ogledate tukaj: http://www.gorenjka.si/kako-nastane-cokolada/.  

GREGOR GORŠIČ – COCKTA – CHINOTTO

Na Cockti so namešali novi okus Chinotto za pravo osvežitev v prihajajočem poletju. Gregor Goršič pa je poskrbel za ilustracije, ki krasijo Coctino stekleničko, TV reklamo, billboarde in oglase, na katerih se zapeljivo smehlja mična gospodična. Naročnik: Pristop, art direktor: Martina Kokovnik Hakl, kreativni direktor: Aljoša Bagola      

MATEJ DE CECCO – MLADINSKA KNJIGA

Končno smo jo dočakali, mladinsko uspešnico Blazno resno slavni, zadnjo iz prenovljene zbirke Blazno resno. Gre za hibrid med klasično in stripovsko pripovedjo, ki ga je z duhovitimi ilustracijami opremil Matej De Cecco. Naročnik: Mladinska knjiga

MATEVŽ PATERNOSTER – GOOGY

Matevž Paternoster je po naročilu »Novak s.p. oblazinjeno pohištvo« realiziral serijo fotografij gugalnega konjička Googy ob njegovi predstavitvi na letošnjem milanskem sejmu Tortona Design Week-u 2013.      

MATEJ DE CECCO – COCKTA

Matej de Cecco je ustvarjalec ilustracij za novo Cocktino srajčko. Nastala je po naročilu agencije Pristop ter vodstvom Martine Kokovnik ob Cocktini okrogli in častitljivi 60 obletnici.  

MOJCA KRAJNC – TEHNIŠKA ZALOŽBA SLOVENIJE

Naša Mojca se je ob ustvarjanju za knjigo »SAJ SMO PUNCE« spomnila vseh tegob in radosti odraščanja ter ob tem ustvarila nadvse prisrčne punce, s katerimi bo vstop v svet punc zagotovo lažji. Naročnik: Tehniška založba Slovenije, pisateljica: Petra Arula  

GREGA LOŽ – SOLA

Union je predstavil novo Solino pijačo Ananas s simpatično etiketo, s katere se nam prijazno nasmiha eksotična punca. To prikupno dekle je delo Gregorja Loža. Naročnik: Luks Lab., art direktor: Primož Pislak

JAKA VUKOTIČ – PERUTNINA PTUJ

Ilustrirano verzijo najbolj znanega slona, ki kraljuje v oglasih za Poli je po naročilu Innovatifa za Perutnino Ptuj ustvaril Jaka Vukotič. Pri njegovih zadnji pustolovščini »Nora džungla« lahko sodelujete tudi vi na www.poli.si.

MATEJ DE CECCO – NOVA LJUBLJANSKA BANKA

Vsak drugi torek lahko na straneh Nove Ljubljanske banke spremljate zabavno-poučni strip, ki je izšel tudi v tiskani izdaji, ilustratorja Mateja De Cecca in Teje Ideje. Simpatičen pogled na varčevanje pa je med otroci in njihovimi starši hitro naletel na izredno pozitiven odziv.

GREGOR GORŠIČ – MLEKARNE CELEIA – OKI DOKI

Gregor Goršič je zavihtel čopič in ustvaril nadvse ljubek karakter OKI DOKI. Če se vam morda zdi znan je to seveda zato, ker ste ga lahko opazili v televizijski reklami za Mlekarne Celeia. Naročnik: Pristop, art direktor: Martina Kokovnik, kreativni direktor: Blaž Vuk  

GREGOR GORŠIČ – GORENJKA

Legendarno deklico z Gorenjka čokolade je za Žito posodobil in v sveže barve odel ilustrator Gregor Goršič. Nalogo mu je zaupala agencija Pristop. Nad Gregorjevim ustvarjanjem je bdel kreativni direktor Blaž Vuk in art direktorica Tina Dužič.